THE BASIC PRINCIPLES OF RADIAL KORONER ANJIYOGRAFI LAZER

The Basic Principles Of radial koroner anjiyografi lazer

The Basic Principles Of radial koroner anjiyografi lazer

Blog Article

“Kullanılan stentlerin çoğunluğu için MR’a uyumlu ibaresi kullanılır; ancak kullanım broşürlerinde MR ile ilgili bir uyarı vardır.

Anestezi riskleri, hastanın genel sağlık durumu ve anesteziyi uygulayan uzman tarafından dikkate alınır. Anestezi uzmanının yönlendirmeleri ve takibiyle riskler minimize edilebilir.

Çeşitli hastalıklar ve durumlar aort duvarının bir kısmının bozulmasına ve anevrizma oluşumuna neden olabilir. Bu nedenler şunlardır:

İşte böyle durumlarda hasta cerrahiye girmek üzere hazırlanırken bile tanıyı doğrulamak için rapidly ultrason yöntemiyle hasta hızlıca değerlendirilebilir.

Nadir durumlarda tedavi edilmemiş sifilis (cinsel yolla bulaşan bir enfeksiyon) gibi enfeksiyonlar da aort anevrizmasına neden olabilir.

Bazı genlerdeki mutasyonlar, kolesterol düzeylerinin regülasyonunda bozukluklara neden olabilir ve bu da kalp krizi riskini artworkırabilir. Ayrıca, kan pıhtılaşmasıyla ilgili genlerdeki değişiklikler de kalp krizi riskini etkileyebilir.

Kalça, uyluk, bacak ve ayak damarlarında darlık, kan akışının engellendiği veya kısıtlandığı durumları ifade eder. Damarlardaki darlık genellikle ateroskleroz advertı verilen bir hastalığın sonucu olarak ortaya çıkar.

Ancak, her zaman bir kardiyolog veya kalp cerrahı tarafından hastanın durumu değerlendirilmeli ve en uygun tedavi seçeneği belirlenmelidir.

Yeni nesil ve “dallı” olarak tabir edilen stent greftler, böbrek atardamarlarını da içine alan anevrizmalarda kapalı yöntemle tedaviyi mümkün kılmakta ve ameliyat sonrası oluşabilecek problemleri de en aza indirmektedir. Stent-greft teknolojisi sayesinde, artworkık normal anevrizma ameliyatlarından çOkay daha fazla riski bulunan karın içi anevrizma operasyonları başarıyla yapılmaktadır.

Abdominal aort anevrizmalarının endovasküler tamirinde Anaconda stent greft ile erken ve orta dönem sonuçları

VA8 yıl ago1 yıl ago026 mins Kalp damarlarındaki daralmaların açılmasından sonra hastaya uygulanan stentler iki çeşit olabiliyor. Biri “düz metal stent” diğeri ise “ilaçlı stent” olarak isimlendiriliyor.

“Kalp damarlarında damar sertliği denilen aslında kolesterol, tansiyon, şeker, sigara kullanımı ve genetik faktörlerin oluşturduğu daralmalar ve tıkanmaların açılması için by-move’a alternatif olarak geliştirilmiş ve yaklaşık 1977 yılından bu yana kullanılan balonla açma yöntemidir.

Anestezi: Hastaya derin sedasyon daha fazla bilgi uygulanır. Hastanın bilincini kaybetmesini ve ağrı hissetmemesini sağlayacak bir uyku durumu oluşturulur.

Torasik ve Abdominal anevrizma tedavilerine yaklaşım genel hatlarıyla her ikisinde de aynı olmakla birlikte uygulanma şekilleri bakımından farklar bulunmaktadır.

Report this page